U bent hier

Home » Kapoenen

Kalender

Reis door de tijd

Leuke, lieve, sterke, stoere, grappige kapoenen, maak jullie maar al klaar voor het schitterende nieuwe scoutsjaar. De leiding heeft zich in de wetenschap gestort en een tijdmachine gebouwd. Nu weet je dus wel al wat er komt, we gaan met ons allen terug in de tijd.

 

9 september Woodstock 

We starten onze reis naar een tijd waarin jullie oma en opa nog jong waren en veel gingen dansen op feestjes. De kapoenen worden om 11u30 verwacht aan de hoofdingang van Daverlo met een lunchpakket. Omstreeks 16u30 zijn we dan terug aan de lokalen, waarna je even naar huis kan voor een wasje en een plasje. Kom daarna zeker terug voor de super lekkere bbq!

 

 

16 september Dino’s

Nu gaan we toch wel ver terug in de tijd. De prehistorie waar de dino’s leefden en waar er nergens een mens te zien was op aarde. 

 

 

23 september Dino’s/holbewoners

Lokaal versieren

We gaan terug naar de prehistorie waar we een leuke knutselvergadering zullen houden. Mooie rotstekeningen maken

 

 

30 september Egyptenaren/farao’s

De farao heeft jullie hulp nodig om een grote piramide te bouwen.

Maak jullie borst maar al nat voor deze zware en leuke opdracht.

 

 

7-8 oktober weekend

Egyptenaren/farao’s

De farao neemt jullie mee op weekend om jullie te bedanken voor het helpen bouwen van de piramide. Verdere info volgt nog.

 

 

14 oktober Financiële actie

Deze vergadering blijven we in onze tijd want de tijdmachine is kapot. We zullen dus  geld moeten inzamelen om nieuwe onderdelen te kopen.

 

 

21 oktober Grieken/Olympische spelenLopen, springen, werpen, we zullen kijken wie van de kapoenen een echt sporter is. Doe zeker je sportkleren aan.

 

 

28 oktober Alexander de grote sterft

De leiding heeft geknoeid met de tijdmachine en zit vast in de tijd. Deze week is er geen vergadering.

 

 

4 november Halloween

Spooky time!! Door een probleempje is de tijdmachine defect. Er zijn spoken, skeletten en zombies ontsnapt die uit een andere tijd komen. De kapoenen worden verwacht om 18u30, en kunnen om 20u30 weer opgehaald worden.

 

 

11 november Romeinen

Een tegen allen! Rome moet zich verdedigen en vechten tegen andere steden. De romeinen zullen alles uit de kast moeten halen om hun stad te verdedigen.

 

 

18 november Middeleeuwen/vikingen

we zijn teruggekeerd naar de vikingen, en de mast van hun schip is gebroken. Nu kunnen ze niet meer varen! We zullen moeten helpen het te herstellen.

 

25 november Middeleeuwen/ridders

Haal jullie zwaard en schild maar boven want we worden aangevallen! Als jullie het gevecht kunnen winnen worden jullie tot ridder geslagen.

 

 

 

 

2 december Heksen

De leiding is ziek, alleen jullie kunnen ze weer beter maken! Gebruik jullie magische krachten en brouw een heksenpapje om jullie leiders terug te genezen. 

 

 

 

9 december Sinterklaas

Hij komt, hij komt. Onze lieve goede sint komt vandaag naar de scouts. wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe. 

 

 

 

16 december Avondvergadering/feestje

spijtig, maar de laatste vergadering van het jaar is er al! Maar geen getreur, na de examens van de leiding zijn we er weer, joepie! we zullen dan ook het jaar eindigen met een supercool megavet kerstfeestje. De kapoenen worden verwacht om 18u30, en kunnen om 20u30 weer opgehaald worden.

 

 

 

Praktische info:

 

De kapoenen worden om 14.30 verwacht aan het lokaal en om 17 uur mag je ze daar weer ophalen tenzij anders vermeld op de kalender!

Aangezien sjaaltjes of andere kledingstukken rap verloren geraken, raden we aan om zeker overal de naam van je kapoen in te zetten. Ook kan er geravot en gestoeid worden waardoor kleren soms vuil worden of zelfs scheuren, doe dus kleren aan die tegen een stootje kunnen!

Het kamp zal doorgaan van 2 tot 6  juli.

Op avondvergaderingen worden geen volwaardige maaltijden gegeven dus zorg dat uw kapoen al gegeten heeft.

Verder vragen we ook dat de kapoenen geen dingen willen meebrengen die het groepsgevoel kunnen verstoren, zoals bv. gsm, gameboy, ...

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, kunt u altijd een mailtje sturen naar kapoenen@kareldegoede.be

 

 

Leiding

 

 

Thomas De Jonckheere 0470/85.59.45 tjoenckheere@hotmail.com

Robin Nollet 0499/42.29.95 robinnollet@gmail.com

Joeri Deconinck 0496/91.66.97 joeri.deconinck@live.be

Emilie De Baene       0492/77.23.09                 emilie.debaene@gmail.com

Janne Cauwels.                      0468/10.30.77                 jannecauwels@gmail.com 

Margot Rau               0498/35.33.59 margot-rau@hotmail.com

Richard Salens 0477/56.72.43 richardsalens@gmail.com

Tom Dootselaere                     0471/54.97.30                 tomdootselaere@hotmail.com