U bent hier

Home » Wouters

Wouterkalender

Het nieuwe scoutsjaar begint op 9 september!

 

 


Het MYSTERIE

Van De

GESTOLEN LAPTOP


Beste Wouters


Op de avond van zes augustus was jullie leiding druk in de weer om het nieuwe scoutsjaar voor te bereiden. Met heel de ploeg zaten we al brainstormend bij Sien thuis. Mails werden verstuurd, telefoontjes gepleegd en agenda’s vergeleken. Toen we na enkele uren klaar waren met de kalender op te stellen, vertrok iedereen ergens anders heen. Maar toen Sien de dag erop wakker werd, was haar laptop, waar alle informatie en dus ook onze scoutskalender opstond, verdwenen!


En, beste wouters, de dader moet zich onder ons bevinden! Enkel wij wisten waar Sien haar laptop had gelegd en toen ze opstond hing er een briefje aan haar deur met daarop:


“Wat ga jullie nu doen, #teamptjewouterleidink?”


Gelukkig maakte de laptop een automatische back-up online, waardoor de kalender toch nog gered kon worden. Iedereen van de leiding beschuldigde elkaar, maar iedereen had ook een alibi, en dat ging als volgt:


Ward: “Na onze vergadering ben ik met Victor iets gaan drinken in de Vino Vino. Daarna zijn we elk apart naar huis gegaan. Ik had wel het gevoel dat Victor iets voor me verborgen hield, maar ik kan niet zeggen wat dat was.


Victor: “Ik ben inderdaad iets gaan drinken met Ward, maar dat ik iets voor hem zou verzwijgen, is klinkklare onzin. Ik zou nooit liegen tegen Ward. Wat me wel opviel is dat we normaal een stukje samen kunnen fietsen, wanneer we alle twee naar huis gaan. Maar Ward nam toen direct een andere weg en ik ben dan maar alleen naar huis gefietst.


Tuur: “Ik ben als eerste vertrokken bij Sien, want ik moest mijn trein halen om naar Gent te gaan. Heel de treinrit lang heb ik op de WC gezeten, want ik had vliegende diarree. Eenmaal op mijn kot in Gent, ben ik onmiddellijk gaan slapen, want ik was moe van continu mijn evenwicht te moeten bewaren op de WC-bril in een bewegende trein.


Ewout: “Ik ben onmiddellijk na Tuur naar huis gegaan. In m’n bed heb ik dan nog tot laat in de nacht naar mijn favoriete muziek geluisterd. Ik vond het raar dat Tuur zegt dat hij vroeg was gaan slapen, maar dat hij ‘s nachts nog online was op Facebook.


Artemis: “Pas toen iedereen naar huis gegaan was, heeft een taxi me thuisgebracht. Na een lekker warm bad en een hoofdstuk of vier uit m’n boek, ‘De Prinses’ van Kiera Cass, viel ik als een roosje in slaap. De volgende dag werd ik wakker door m’n gsm, Sien belde me om me het verschrikkelijke nieuws te vertellen. Ik kan het dus zeker niet geweest zijn.


Arnout: “Door naar de vergadering te komen, moest ik een familiefeest missen. Nadien ben ik er nog even gepasseerd, de rest van de taart opgegeten en me heel de nacht ziek gevoeld van al die slagroom met aardbeien. Ook die vijf blikjes Fanta deden me zeker geen goed, en toen dat ik thuis kwam, kon ik niet meer slapen van al die suiker.

Sien: “Toen ook Artemis eindelijk vertrok, heb ik nog een paar yoga-oefeningen gedaan en een halfuurtje gemediteerd. Nadien ben ik met m’n kat, Stormtrooper, gaan slapen. Toen ik ‘s ochtends wakker werd, was mijn raam geforceerd en de laptop verdwenen. Waarom Artemis per se met een taxi naar huis wou, vond ik wel verdacht, want normaal doet zij alles met de fiets.


Maxim: “Ik heb een slaatje gegeten, een natuurlijk gezichtsmasker gesmeerd en dan naar een documentaire over vlees gekeken. Je moest eens weten hoe kippen in Amerika worden mishandeld! Gewoonweg walgelijk. Trouwens, ik moest de volgende dag gaan werken in Boudewijn Seapark, dus ik lag al vroeg in mijn bedje en kon de dader zeker niet geweest zijn.


Thomas: “Ik ben ‘s avonds nog gaan wandelen met de hond van mijn buurvrouw in de Gemene Weidebeek. Toen ik terug thuiskwam, heb ik een lasagne in de microgolf gestoken en een sudoku of tien opgelost. Ik heb nog lang wakker gelegen in m’n bed, maar raakte rond één uur toch in slaap.
Er is dus iemand aan het liegen, maar wij kunnen er zelf niet uitraken. Daarom hebben we jullie hulp nodig! Zowel bij de wouters als bij de leiding zijn er nieuwe gezichten. We willen graag iedereen leren kennen op de eerste vergadering van het scoutsjaar.

Op 9 september is het overgang. Meer info staat in de kalender.Contact:


Mail: wouters@kareldegoede.be

Site: www.kareldegoede.be/wouters

Op de site kunt u de kalender in geval van verlies (of diefstal :)) ook raadplegen.


Sien Huyghe: 0472 71 06 83

Ewout Crombez: 0491 18 93 03

Thomas Maes: 0472 59 60 40

Arnout Berghs: 0484 74 66 78

Victor Vantomme: 0493 13 16 41

Tuur Demaegdt: 0496 94 01 89

Artemis Devaux: 0496 51 76 60

Maxim Devos: 0479 55 78 38

Ward De Bruyn: 0477 06 66 57
Enkele afspraken:


  • Laat uw wouter nooit kleren aan doen waar niets aan mag komen. Ze worden zeker niet altijd vuil of gaan niet altijd kapot, maar scouts staat gelijk aan ravotten en dan blijven ze niet altijd proper. In de winter spelen we zelden binnen. Kleed uw wouter zeker warm genoeg als het koud is buiten. Handschoenen en een muts zijn dan geen overbodige luxe.

  • De wouters worden verwacht in uniform (groene broek, scoutshemd, das en t-shirt) aanwezig te zijn op de vergaderingen.

  • Tenzij anders vermeld, spreken we altijd om 14u30 aan het scoutslokaal af en eindigt de vergadering om 17u.

  • In scouts hebben we respect voor de leiding, de andere wouters en het materiaal.

  • 16 december is de laatste vergadering van het eerste semester. Daarna heeft de leiding helaas examens.

  • Het kamp gaat deze zomer door van 3 tot 9 juli.

9/09: Overgang

Joepie, feest! We spreken om 10u30 af aan Maria-Asumpta. Vergeet zeker geen lunchpakket mee te brengen. De eerstejaars nemen best ook vuile kleren mee voor de wouterdoop. Een warme trui, zodat je nadien geen koud hebt, is ook aangeraden.


Meer info over de BBQ is terug te vinden op de brief van de groepsleiding.

 


16/09: De eerste stap...


Vandaag proberen we een stukje dichter te komen om het mysterie te ontrafelen. Als we allemaal samenwerken dan lukt het ons. Eén voor allen, allen voor één.

 


23/09: Bosspel

Trek allemaal maar je stevige schoenen aan, want vandaag gaan we op avontuur in de natuur!

 

30/09: Trouwvergadering

Vandaag is het feest! Even vergeten we alle intriges en vieren we het geluk van twee mensen die samen één worden!
Afbeeldingsresultaat voor wedding cake

07/10: Quartego

Oh néé, de groep is verdeeld. Elk team is overtuigd van hun leider en van wie slecht is.

Samen strijden jullie tegen elkaar voor jullie eer.


14/10: Financiële actie:

Vandaag gaan we op pad om de scoutskas te spijzen!

Afspraak om 10.30u aan het terrein. Neem jullie lunchpakket mee.

Gerelateerde afbeelding

 

21/10: Zwemmen

Vandaag zoeken we een tip op de bodem van de oceaan. Neem jullie zwemgerief en twee euro mee!

We spreken om 14u af aan het Interbad, om 16u30 mogen jullie terug naar huis.

 

Afbeeldingsresultaat voor ocean life


28/10: Geen vergadering! :(

De leiding gaat op een gevaarlijke missie om wat dichter te komen bij de waarheid...

 


04/11: Weekend

De leiding kon de missie niet alleen! We hebben jullie hulp nodig.

Dit weekend duiken we samen in de duistere wereld van onwetendheid.

Meer info volgt!

Afbeeldingsresultaat voor questions11/11: Punkvergadering:

Anarchy In The UK, maar dan in Brugge! Vandaag zullen we afspreken om 14u op de Vismarkt, om 16u30 kunnen jullie op dezelfde plaats weer afgehaald worden door de ouders. We verwachten jullie in de ultieme punkkledij!


Afbeeldingsresultaat voor punk


18/11: Verrassingsvergadering

Nog een mysterie erbij…  

Afspraak om 14.30h op het terrein.

 


25/11: Kolonisten van Assebroek

Dorpen stichten, straten aanleggen en onderhandelen. Vandaag leren jullie het allemaal en maken we van jullie echte kolonisten.

Afbeeldingsresultaat voor colonial boat

02/12: De Ontmaskering

Vandaag zullen we de straten verlichten met fakkels, op zoek naar de dief die de laptop van Sien heeft gestolen. Wij verwachten jullie om 19u op het terrein, om 21u mogen jullie terug naar huis.

Tot dan…..

 

Afbeeldingsresultaat voor mask


09/12: Sinterklaas

Hopelijk zijn jullie elke vergadering al héél braaf geweest, want vandaag komt de Sint met zijn Pieten!Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas

16/12: Kerfstfeestje:

Joepie, feest! Op deze prachtige avond houden we een knettergek feestje om de geboorte van Jezus te vieren. We verwachten jullie om 19u op het terrein met een cadeautje ter waarde van maximum 2 euro. Om 21u worden jullie weer opgehaald door jullie ouders.


 

 

Wij hebben er alleszins al zin in!!!